"Sosiaaalisessa mediassa ei ole hyviä tai pahoja piirteitä, mutta sillä on tiettyjä ominaisuuksia, jotka näkyvät hyvässä ja pahassa", sanoo Matti Kari. Paikka: SAMK, Sosiaalinen media innovoinnissa, aika: nyt.
Tällainen piirre on esimerkiksi matala kynnys tehdä kaikenlaista. Tai mediakriittisyys- ja kritiikittömyys: "tunnista trollaus". Medialukutaitoa tarvitsevat sekä diginatiivit että digimaahanmuuttajat.
Kari sanoo, että "pilvipalveluja" tuottavien yritysten tietoturva on paljon parempi ja ketterämmin päivittyvä kuin monen perinteisen yrityksen - että esimerkiksi googleen voi turvallisesti sijoittaa kaikki firman dokumentit. Siellä ne ovat ns. aina saatavilla pysyvät paremmin turvassa kuin vaikka omalla läppärillä, joka voidaan varastaa milloin tahansa. Ja niin edelleen.
Se on totta - tiettyyn rajaan saakka. Ikinä, siis ikinä, ei voi olla varma, millä tavalla jokin palveluntarjoaja tietoja käyttää - eikä vain dokumentteja, vaan sitä mitä netissä, sen palveluissa, kaiken kaikkiaan teet. Tai mitä se laitetaan paljastamaan. Näin sanoo sisäinen sosiologini. Silti montakin palvelua käytän. Siinäpä se onkin, dilemma.
- - -
Sunnuntain Hesarissa, siis ihan siinä paperisessa, oli hyvä kolumni facebookista ja vastaavista - ja yksilöllisyydestä ja pakottomuudesta.
Anne
PS. Suurin osa yhteisöllisen median kasvusta tapahtuu tällä hetkellä keski-ikäisten naisten keskuudessa.
2011/03/16
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment