Inspiroiduin eilisessä SAMKin julkaisarjan koulutuksessa. En kouluttajasta - se olin minä itse - vaan yleisöstä, kysymyksistä, ideoista, keskustelusta. Kyllä, sain energiaa! Jo tänään keskustelu on jatkunut. Hienoa.
Lähtökohtani koulutukselle oli se, että monia hyviä julkaisuja hankkeissa ja opiskelijoiden kanssa jää tekemättä, koska julkaisusarjassa julkaisemisen mahdollisuutta ei huomata. Tai sitä ei ajatella tarpeeksi ajoissa, jolloin asioiden korjaaminen alkaa viedä liian paljon aikaa.
Kaikkea ei tietenkään kannata julkaista meillä: erikseen ovat esimerkiksi tiedeartikkelit. Osa julkaisuista kannattaa pääkohderyhmän tai sisällön vuoksi tehdä omassa sarjassa. Omassa julkaisusarjassa voi tehdä myös hyvän työversion julkaisusta, joka myöhemmin menee kaupalliselle kustantajalle. Toki meillä nytkin on julkaisuja, jotka olisivat kaupallisen kustantajan kynnyksen ylittäviä.
Avainsana ja ”perusohje” on ajoissa.
- ota huomioon julkaisemisen mahdollisuus
- käytä idea-apuna hankeessa ja hankkeesta kirjoittamisen pohjaa (meillä intrassa, löytyy netistä Haaga Helia amkin Pirjo Lambertin nimellä)
- jos julkaisulla on monta kirjoittajaa, anna (tai sopikaa) yhtenäiset ohjeet ja linja heti alkuun
- millä tavalla opiskelijat voivat olla mukana tekemässä (taitto, kuvaus, ohjelmointi... )?
Oma lukunsa on yhteisöllinen kirjoittaminen. Millä eri tavoin voisimme tuottaa tekstejä ja kuvia yhdessä?
Tunnustin eilen ääneen sen, että olen intohimoinen viestijä. Tässä kohden intohimoni kohdistuu samkilaisen osaamisen, sekä henkilöstön että opiskelijoiden, näkyväksi tekemiseen.
Anne
PS. Seuraava vastaava infopaketti on tammikuussa. Jatkokoulutusta on luvassa keväällä. Eilisen koulutuksen jälkeen ehdotin toimialoille myös lyhyitä julkaisuinfoja.
2010/10/21
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment