2009/01/28

Matkapäiväkirja, osa 5

Tarjoilen taas yhden siivun matkastani - tälla kertaa vähän opiskelija-asioita.

Saxionissa tapasin opiskelijakunnan puheenjohtajan, yhden heistä. (Systeemi on erilainen kuin Suomessa, opiskelijakuntia on yhdessä korkeakoulussa useita.) Vertaistuutorointimme herätti kovasti kiinnostusta. Puhuimme tietysti myos siitä, miltä vahvasti käytäntoon sitoutunut opiskelu näyttää opiskelijoiden näkokulmasta.

Zuidissa seurasin hetken ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijoiden itsenäisiä harjoituksia. Opiskelijat harjoittelivat - potilaan tilan mukaan - joko toisillaan tai dummyilla. Yksi pari sai tietysti miellyttävän lisätehtävan selostaa ulkomaiselle vieraalle englanniksi sen, mitä he tekivät ja miksi. No, tältä parilta sekin sujui siinä sivussa. Pari käytävällä kohdattua insinooriopiskelijaa sai kertoa vähän omasta siivestään. Opiskelijoita oli kyllä isompi joukko, mutta pari valikoitui puhemiehiksi. Kivaa kun tädit tulevat säikyttelemään...

Zuidissa oltiin kaikissa kaupungeissa alettu rakentaa ja sisustaa aula- ja muita tiloja niin, että opiskelijat viihtyisivät niissä sekä opiskelemassa että muuten tapaamassa toisiaan. Näin oltiin jo tehty Saxionissa, ainakin Small Business and Retail Management -ohjelman tiloissa. Kirjastoissa oli tilaa sekä hiljaiselle että ryhmätyolle. Monessa paikassa myos luokat ja neuvotteluhuoneet olivat opiskelijoiden varattavissa tietyn maksimiajan kerrallaan.

Tänään kotimatkalle, mukavaa vaihteeksi sekin! :)

Anne

PS. Vielä rakennuksista: yhdellä Zuydin Maastrichtin kampuksista on remontti meneillään. Kampus, jolla opiskelellaan mm. liiketoiminnan koulutusohjelmissa, osan isoa rakennusta muodostaa entinen luostari. Luentosali - jota sitäkin joskus tarvitaan - on rakennettu kappeliin, suojellun rakennuksen vanhat muodot säilyttäen.

No comments: