2009/01/26

Matkapäiväkirja, osa 4

Terveisiä Tekatriaan, Terraan, Agoraan ja kaikkiin muihinkin opiskelijaravintoloihimme: Todella hienoa, että tarjoatte opiskelijolle kunnon ruokaa - hyvää, terveellistä ja edullista. Tämä on suora lainaus, joskin vapaa käännös, tämän päivän keskustelusta.

Tänään siis ensimmäinen päivä Zuydissä, joka sijaitsee kolmessa kaupungissa: Maastrictissa, Heerlenissa ja Sittardissa. Heerlenissä minua riemastutti aulakahvila, joka tarjoili vain reilun kaupan teetä ja kahvia - ja vähän pikkuleipiä ja sen sellaista. Fair trade cappuccino on melkoista luksusta! Sisustus yksinkertainen - seisomapöytä ja pikkupöydät värikkäine kuutiotuoleineen. Katsotaan, muistanko kuvata. Jos muistan, liitän kuvan tänne reissuvihkooni. Lounaalla kävimme sämpylöillä opiskelijoiden harjoitteluravintolassa. Sekin on tärkeä asia: mielestäni meidän pitäisi enemmän käyttää eri koulutusohjelmien opiskelijoiden osaamista SAMKissa - tarjota ohjattuja oppimistilaisuuksia.

Ainakaan rakennuksesta ei täkäläisten rakennusinsinöörien opiskelumotivaatio ole kiinni. Hollannin korkeakoulut ovat kaiken kaikkiaan esittäneet todella kiinnostavia esimerkkeja uudis- ja korjausrakentamisesta, niin Saxion, Zuyd (Heerlen) kuin Maastrichtin yliopistokin, jonka aulatilaa pääsin tänään sattumoisin ihailemaan.

Liikuin - tässä - tänäänkin koulutuksen liepeilla. Itse koulutuksesta myöhemmin, kun vähän järjestelen ajatuksiani. Toki teen täällä vähän muutakin kuin syön ja pällistelen ympärilleni. (Ja mitä tulee skandeihin, vanha kunnon "ctrl-c ctrl-v" - näppäinyhdistelmä auttaa pulasta.)

Anne

No comments: